Για καλύτερες επιδόσεις

Για καλύτερες επιδόσεις

επιδόσεις

Διαχρονικά οι επιχειρήσεις, οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες, που διαπρέπουν και επιτυγχάνουν στη ζωή τους είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη ενημέρωση και διαθέτουν τις περισσότερες γνώσεις, ενώ παράλληλα έχουν τη ικανότητα να εφαρμόζουν αυτές τις γνώσεις, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα.

Ποιούς θεωρούμε σήμερα καλύτερους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους; Αυτούς που διαθέτουν πολλές γνώσεις, είναι καλύτερα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα τους, στον κλάδο τους και αυτή την γνώση μπορούν και την εφαρμόζουν.

Τι χρειάζεστε για να παράγετε ένα καλό προϊόν ή μια καλή υπηρεσία; ΓΝΩΣΕΙΣ

Πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας και να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις. Φανταστείτε ένα γιατρό που μένει στις αρχικές του γνώσεις και δεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις και τα νέα φάρμακα. Φανταστείτε μια επιχείρηση που δεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις στον ανταγωνισμό, τα νέα υλικά και τις νέες εξελίξεις στο marketing.

Εάν θέλετε να εξελιχθείτε και να πετύχετε στη ζωή σας δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόκτηση νέων γνώσεων. Διαβάστε βιβλία, ακούστε CD, παρακολουθείστε διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια,  ενημερωθείτε από ειδικούς και γίνετε κι εσείς ειδικοί στο αντικείμενό σας.
Όπως οι αθλητές γυμνάζονται και προπονούνται καθημερινά, για να βρίσκονται συνεχώς σε καλή κατάσταση και να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, έτσι κι εσείς πρέπει να εξασκείτε συνεχώς το πνεύμα σας, τη σκέψη σας, να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας για να παραμένετε στο μέγιστο της ενέργειάς σας και της απόδοσής σας.

Στη σημερινή εποχή της γνώσης, της πληροφορίας, του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας, εκείνοι που θα διαπρέψουν, είναι εκείνοι που θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι, θα έχουν περισσότερες γνώσεις και παράλληλα αυτές τις γνώσεις θα μπορούν να τις εφαρμόσουν.
Θα μου πείτε πως όλα αυτά είναι γνωστά και αυτονόητα. Αφού όμως είναι γνωστά γιατί δεν τα εφαρμόζετε; Θυμηθείτε, από πότε έχετε να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο επάνω στον κλάδο σας; στο ακτικείμενό σας; Από πότε έχετε να παρακολουθήσετε, μία διάλεξη, μία ημερίδα, ένα σεμινάριο;
Η γνώση είναι σαν το μαχαίρι. Για να κόβει όπως την πρώτη φορά πρέπει να το ακονίζετε συχνά.

Επικεντρώστε στην απόκτηση γνώσεων και η επιτυχία σας δεν θα είναι μακριά. Οι ανταμοιβές σας δεν θα αργήσουν. Θα είναι αποτέλεσμα των γνώσεών σας.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *