Τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ηγέτη

Τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ηγέτη

ledership teamwork

Στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά σε 10 χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών. Φυσικά εκτός από αυτά υπάρχουν και άλλα, στα οποία εν καιρώ θα γίνει σχετική αναφορά.

Όλα αυτά για να τα γνωρίσετε, να τα κατανοήσετε και να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε, χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση και πρέπει να αναπτυχθούν, ώστε να γίνουν κτήμα σας και να αρχίσετε να αναπτύσσετε ηγετικές ικανότητες.

⦁ Όραμα

Οι μεγάλοι ηγέτες έχουν ένα όραμα. Το όραμα τους επιτρέπει να σχεδιάζουν στρατηγικά τις κινήσεις τους για να επιτύχουν τους στόχους τους.

⦁ Θάρρος

Ένα από τα πιο σημαντικά ηγετικά προσόντα και χαρακτηριστικά είναι το θάρρος. Το να έχεις θάρρος σημαίνει ότι είσαι διατεθειμένος να πάρεις ρίσκα για να πετύχεις τους στόχους σου.

⦁ Ακεραιότητα

Η πρώτη αξία του μεγάλου ηγέτη, καθώς και κάθε ενός που θέλει να επιτύχει στη ζωή του είναι η ακεραιότητα.

⦁ Ταπεινότητα

Η ταπεινότητα φέρνει αποτελέσματα. Όσο περισσότερο μπορείτε να συγκρατήσετε το εγώ σας, τόσο πιο ρεαλιστές είστε για τα προβλήματά σας.

⦁ Εστίαση στο στόχο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διατηρούν μια θετική εστίαση στη ζωή ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω τους.

⦁ Συνεργασία

Ένα από τα πιο σημαντικά ηγετικά χαρακτηριστικά είναι η συνεργασία. Η συνεργασία είναι η διαδικασία του να δουλεύουμε μαζί για να φτάσουμε στον ίδιο σκοπό.

⦁ Καθαρή Επικοινωνία

Χαρακτηριστικό ενός καλού ηγέτη είναι η ικανότητα να ενεργεί αποτελεσματικά και πειστικά. Η καθαρή επικοινωνία ξεκινά με την ικανότητα να σταματάς, να ακούς, να σκέφτεσαι και να προχωράς αργά.

⦁ Τιμιότητα

Σας επιτρέπει να κερδίσετε εμπιστοσύνη με την ομάδα σας και να διατηρήσετε την εστίαση στο όραμα.

⦁ Ενσυναίσθηση

Η ηγεσία έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση. Έχει να κάνει με την ικανότητα να σχετίζεσαι και να συνδέεσαι με ανθρώπους, να μπαίνεις στη θέση τους, με σκοπό να τους εμπνεύσεις και να ενδυναμώσεις τη ζωή τους.

⦁ Δυνατότητα ανάθεσης αρμοδιοτήτων

Η ικανότητα ανάθεσης αρμοδιοτήτων είναι επίσης χαρακτηριστικό του καλού ηγέτη.

«Αν θέλεις να κάνεις μερικά μικρά πράγματα σωστά, κάνε τα μόνος σου. Αν θέλεις να κάνεις σπουδαία πράγματα και να έχεις μεγάλο αντίκτυπο, μάθε να αναθέτεις». – John C. Maxwell

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *