Για να πετύχεις κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό!

Για να πετύχεις κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό!


Αν ρίξετε μια ματιά σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και όλους τους μεγάλους επιχειρηματίες, όλοι ξεκίνησαν μικροί. Κάποιοι ξεκίνησαν από ένα γκαράζ, κάποιοι από μια κουζίνα σπιτιού, κάποιοι από ένα μαγαζάκι, κάποιοι από τον δρόμο. Κανένας δεν τους χαρίστηκε και κανένας δεν τους έδωσε έτοιμες λύσεις. Έβαλαν το μυαλό τους κάτω, σκέφθηκαν, αποφάσισαν, έβαλαν στόχους, τόλμησαν, ρίσκαραν και πέτυχαν. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν περγαμηνές, δεν είχαν πτυχία.

Τι ήταν αυτό που είχαν;

Πίστευαν στον εαυτό τους και έβλεπαν μακριά. Είχαν τη φλόγα της δημιουργίας, της επιμονής, της υπομονής, της αυταπάρνησης, της αυτοπειθαρχίας, της συνεχούς προσπάθειας. Είναι αλήθεια ότι στερήθηκαν πολλά, αλλά σήμερα απολαμβάνουν μεγάλα. Απολαμβάνουν κυρίως τη χαρά της δημιουργίας και της επιτυχίας.

Μην πάτε μακριά. Ρίξτε μια ματιά στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής σας. Από που ξεκίνησαν κάποτε και πως εξελίχθηκαν. Εξαιρετικά παραδείγματα δημιουργίας για κάθε έναν ο οποίος διστάζει, βλέπει παντού εμπόδια, παντού προβλήματα και δεν τολμάει να κάνει κάτι, περιμένοντας, αλήθεια τι;

Ζούμε σε μια εποχή που δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες. Η γνώση πολλαπλασιάζεται, η τεχνολογία εξελίσσεται, οι αποστάσεις μηδενίζονται, η αγορά μεγαλώνει, η καινοτομία δημιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες, και νέες επιχειρήσεις προβάλλουν καθημερινά.

Κάτσε και σκέψου:

  • Τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό σήμερα στη ζωή σου;
  • Τι είναι αυτό που σου λείπει για να προχωρήσεις;
  • Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι;
  • Τι είναι αυτό που δεν μπορείς να σκεφτείς;
  • Τι είναι αυτό που δεν μπορείς να αποφασίσεις;

Κανένας δεν θα έλθει να σε σώσει. Κανένας δεν σου χρωστάει τίποτα. Δεν φταίνε οι άλλοι αν εσύ δεν έχεις πετύχει. Με το να παραπονιέσαι, να ζηλεύεις και να κριτικάρεις τους άλλους που πάνε μπροστά, δεν θα αλλάξει τη ζωή σου. Απλά θα σε κάνει μίζερο, φτωχό και δυστυχισμένο.

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που παραπονιούνται, που κριτικάρουν, που κατηγορούν, που περιμένουν και μένουν αδρανείς, και οι άλλοι, που ονειρεύονται, που οραματίζονται, που επιθυμούν, που πιστεύουν στον εαυτό τους, που παίρνουν αποφάσεις, περνάνε στη δράση και επιχειρούν.

Η επιτυχία δεν είναι για όλους. Εάν η επιτυχία ήταν εύκολη, όλοι θα ήταν πετυχημένοι.

Βάλε το χέρι στην καρδιά σου και απάντησε:

Τι το δημιουργικό έκανες σήμερα; Τι έκανες χθες; Τι έκανες προχθές;
Αν δεν έκανες κάτι δημιουργικό, πώς περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου; Πώς περιμένεις να γίνει καλύτερη;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να αναλάβεις το 100% της ευθύνης του εαυτού σου και να δράσεις. Έχεις μυαλό, έχεις γνώσεις, έχεις την επιθυμία να δημιουργήσεις. Ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις, το έχεις μέσα σου!

Γι αυτό ξεκίνα!

Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις ρώτα!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *